Türkiye’de özellikle yılbaşı sofralarında yer alan hindinin kişi başı yıllık tüketiminin 540 gram olduğunu belirten Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, “Avrupa Birliği ülkeleri tüketimi dikkate alındığında çok düşük seviyelerde kaldığını görüyoruz. Hindi tüketiminin ülkemizde kişi başı 5-6 kg seviyelerine çıkma potansiyeli var” dedi. Demir, hindinin kırmızı ete alternatif olduğunu belirterek, “Hindi etinin tüketilmesi hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de kalp sağlığını korumaya yardımcı olur” diye konuştu.
Related Posts
Otomobilde talep artmaya, reel fiyatlar düşmeye devam etti
- Seher Alp
- 26 Kasım 2024
- 2 min
- 0
sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezinin (BETAM) hazırladığı ekim ayı "Otomobil Piyasası Görünümü"…
Kredi kartına komisyon isteyen işletmelere şikayet
- Seher Alp
- 25 Kasım 2024
- 2 min
- 0
TÜKONFED Başkanvekili Güllü, işletmelerin kredi kartıyla yapılan ödemelerde ek ücret istemelerinin kanuna aykırı olduğunu belirterek,…
İndirim aldatmacasına bakanlık ‘Dur’ dedi! Ceza yağdı
- Seher Alp
- 25 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Ticaret Bakanlığı, Reklam Kurulu'nca kasım ayında tüketici mağduriyetine neden olan reklam ve haksız ticari uygulamalarla…